March break & more...

Hoi!

Op woensdag 4 maart ging ik met de klassen van Global History naar de film “Selma”. We zouden om 9:15 vertrekken, maar uit eindelijk vertrokken we pas rond 9:45. De film was erg indrukwekkend.

Voor de mensen die deze film niet kennen: Selma gaat over Martin Luther King's campagne voor gelijke stemrechten, via een wandeling van Selma naar Montgomery, Alabama, in 1965.

De week erna was het Winter Carnaval week op school, omdat het de week voor de March Break was! Dit betekent dat elke dag een speciaal thema heeft. Maandag was het “PJ-dag” (pyjama), dinsdag was het “Twin-dag”, Woensdag was “Well dressed Wednesday”, donderdag was het “Beach-dag” en vrijdag was het “Spirit- dag”, waar we de kleuren van de school droegen: Rood, geel en zwart. Ook was er elke dag nadat de school uit was, een liedje. Normaal is dit alleen elke vrijdag, maar omdat het de week voor march break was, hoorden we elke dag een liedje!

Dan eindelijk... March break!

Zaterdag was het dansoptreden van Laura. Er waren dansers en danseressen van 3 tot een jaar of 22. Ontzettend leuk, en Laura was erg goed. Dinsdag hadden we een 'marchbreak party' van de NSISP. Het thema was St. Patrick's day/Summer, dus iedereen was óf zomers gekleed, of groen gekleed. Elisabeth en ik hielpen met het opzetten en versieren van het Halifax Forum (de plek van het event). Er waren snacks, er was een photobooth, en er was Karaoke. Het was erg gezellig, want er waren ook internationale studenten van andere scholen die we dus niet zo veel zien.

Woensdag... We waren van plan om dan naar het winkelcentrum te gaan, maar dat liep toch even anders. Het sneeuwde namelijk de hele nacht ervoor, en de dag zelf. Er viel wel ongeveer 30 centimeter sneeuw. En, de dag erna, was er nog méér sneeuw gevallen. Een hoop sneeuw dus! We konden de trampoline niet meer zien, de oprit was helemaal onder gesneeuwd en het hondenhok was ook voor meer dan de helft verdwenen!

Vrijdag hadden Elisabeth en ik besloten om naar de bioscoop te gaan, dus rond een uur of drie vertrokken we met de auto, en toen... kwamen we bij het eind van onze oprit. De sneeuwschuiver had natuurlijk de grote weg vrijgemaakt van de sneeuw, maar de sneeuw moest ergens heen... en was dus op onze oprit geschoven. Dit hadden we niet verwacht, dus met snelheid pakten we de scheppen en schepten we de grote brokken sneeuw van de oprit. Dit deden we met z'n vieren (Rebecca, Colby, Elisabeth en ik), en we waren ongeveer 40 minuten tot 50 minuten bezig. Toen reden we naar Bayers Lake, waar veel winkels zijn, en ook de bioscoop is. Eerst haalden Elisabeth en ik wat dingetjes bij winkels, en toen liepen we naar de bioscoop. Ennnn toen zagen we dat de bioscoop gesloten was, vanwege het weer... Dus een change of plans. We zijn dus maar een beetje een paar winkels in en uit gegaan, en toen weer naar huis.

Nog wat leuks wat gebeurde op vrijdag... Ik kreeg een telefoontje van Blanka, iemand van het hoofdkantoor van Junior Achievement. Ze zei dat ik genomineerd was voor een award voor VP of Marketing and Sales of the year! Superleuk! Ook zei ze dat ons bedrijf genomineerd is voor Company of the Year! Dit betekent dat we 28 maart naar Saint Mary's University in Halifax moeten voor een interview. Spannend...

De dag erna, zaterdag dus, hadden we weer een uitje met de NSISP. We gingen naar een hockeywedstrijd van de Mooseheads! Ze speelden tegen de Saint John Sea Dogs, maar hebben helaas verloren met 1-4. De wedstrijd was niet zo spectaculair als de vorige die ik gezien heb.. Maar goed, het was nog steeds leuk om naar toe te gaan.

Dan de laatste dag van de March Break... Het had weer gesneeuwd, dus we maakten even de oprit sneeuwvrij. Verder was het lekker een dagje niksen en genieten van de laatste dag van de vakantie.

Liefs,

Annejet

Reacties

Reacties

giny oosterwijk

Zo te lezen vermaak je je prima!Leuk om jouw verhalen te lezen.Nog veel plezier daar!

foskea

Toch handig dat je St Patricks day in Dublin hebt meegemaakt toen je daar woonde.... weet alleen niet hoeveel je daar nog van weet....

Laura Schoenmaker

gaat goed daar zeg! leuk dat je genomineerd bent!
Veel succes met alles.

Groetjes uit Zwolle.

Dineke Leeuwma

Hee Annejet, leuk van je te horen. En over Selma, Niki heeft net een spreekbeurt gegeven over slavernij t/m gelijkheid blank en zwart in de VS (I have a dream...). Best ingewikkeld!
Hoe zit dat in Canada? Is het een beetje divers? Ik heb eigenlijk geen idee. Leer je ook iets over de oorspronkelijke bevolking? Inuït? of Eskimo's? Indianen? Tell us!!!@

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active